• "Min sociale angst forsvandt efter den første behandling"
  - Elisabeth, 59 år
 • "JEG VAR VIRKELIG SKEPTISK - MEN NU KØRER JEG I BIL IGEN"
  - Rene, 37 år
 • "MIN SOCIALE ANGST FORSVANDT EFTER DEN FØRSTE BEHANDLING"
  - Cille, 26 år
 • "Femten års depression forsvandt og jeg fik mit selvværd tilbage"
  - Michael, 33 år
 • "Hverdagen var en kamp - nu er jeg fuld af lyst og energi"
  - Susanne, 43 år
  JEG KAN HJÆLPE DIG

  Barn med angst

  HAR DU ET BARN MED ANGST?

  Tankefeltterapi er utrolig virksomt mod angst:

  • Ganske kort behandlingstid, ofte få timer
  • Op mod 90% succesrate
  • Nænsomt, uden bivirkninger og tilbagefald*

  BØRN MED PANIKANGST

  Panikangst er angst, der kommer i anfald og som lyn fra en klar himmel. Det er en pludselig og voldsom fysisk reaktion med høj puls, kvalme, svimmelhed og kraftig perspiration. Hele kroppen er i højeste alarmberedskab, og man føler, man mister kontrollen over éns krop. Man går i panik, derfra betegnelsen panikangst.

  Fordi symptomerne er så kraftige og uden sidestykke, ender mange på skadestuen med mistanke om blodprop og hjerteanfald. Men panikangst er en psykisk betinget reaktion. Dvs. det er psyken, der reagerer på en overbelastning – ofte en følelsesmæssig overbelastning. Hos voksne ses denne overbelastning ofte i forbindelse med arbejdsrelateret stress, men et barn lider jo ikke af arbejdsrelateret stress. Når man taler stress, er det dog vigtigt at erkende, at arbejde eller ej så er stress (også den arbejdsrelaterede) altid en følelsesmæssig overbelastning. Det er presset på og fra vores ofte undertrykte, følelser, vi bliver stressede af. Det er dét, der giver det psykiske pres, og dét, der får psyken til at koge over eller bryde sammen med panikangst.

  Hos børn er det lige sådan. Den følelsesmæssige overbelastning kan handle om mange ting. Dybest set handler det om for mange og for svære følelser, man har undertrykt for længe. Det kan være rigtig svært for barnet selv at udtrykke, hvad der ligger til grund for barnets angst, da det netop ikke har den følelsesmæssige bevidsthed, der skal til. Panikangst kan i nogle tilfælde medføre dødsangst, fordi symptomerne er så voldsomme, at man tror, man skal dø.

  Panikangst både hos børn og voksne medføre forventningsangst, fordi man hele tiden er bange for at få et anfald. Denne angst kan blive mere eller mindre konstant, fordi man netop aldrig ved, hvornår det næste angstanfald indtræffer.

  Mange børn og unge lider af angst.

  Det kan være seperationsangst, angsten for at være væk fra far og mor og den tryghed, de udgør. Eller social angst, angsten for at være sammen med andre mennesker. Det kan også være generaliseret angst, som er en konstant og allestedsværende frygt. Dødsangst og panikangst er der også nogle børn der har.

  Også OCD (obsessive compulsive disorder) er der et tiltagende antal børn, der udvikler.

  Alle former for angst hos børn og unge – diagnosticeret eller ej – består dog af en række psykiske følelser og fysiske eller kropslige symptomer. Man er usikker og genert, har mavepine og hjertebanken, når man skal i skole.

  Disse kan udvikle sig til svære og næsten kroniske smerter, det man ville kalde psykosomatiske lidelser eller reaktioner.

  Dvs. fysiske lidelser, der udspringer af en psykisk, følelsesmæssig ubalance.

  ER DU INTERESSERET I AT FÅ EN PRIS?

  BÅDE KØBENHAVN, ÅRHUS OG VESTSJÆLLAND

  Giv mig dine informationer, så skriver jeg en mail eller giver dig et kald. Jeg tilbyder gerne et uforpligtende møde med dig, så du kan se, om vi er et match.

   KøbenhavnAarhusThy

   Jeg besvarer alle henvendelser indenfor 24 timer. Vær opmærksom på at min svarmail ofte havner i spambakken.

   SEPERATIONSANGST HOS DIT BARN

   Seperationsangst oplever man, når man har svært ved at være væk hjemmefra, væk fra far og mor og de trygge omgivelser.

   Man er bange for at blive “adskilt”, separeret. Dette kommer typisk til udtryk, når man skal i skole om morgenen. Man har ondt i maven og er bange. Det kan også ytre sig, hvis man skal overnatte hos venner eller skal på lejrskole med klassen. Mange oplever hjemve.

   Nogle gange handler en seperationsangst i virkeligheden om angsten for at miste. Dvs. dit barn er angst for, at der skal ske far og mor noget, mens man er i skole. Andre gange bunder en seperationsangst i, at barnet har taget ansvar for, hvordan forældrene har det og skal “passe på” far og mor.

   Det er ikke noget barnet gør bevidst, men er noget barnet ubevidst har taget på sig for at skabe tryghed for sig selv.

   Når barnet oplever, at far og mor har det godt, kan barnet slappe af og føle sig trygt. Men i skolen og væk hjemmefra, kan barnet ikke passe på forældrene.

   Derfor opleves denne situation som angstskabende.

   OCD, TVANGSTANKER OG TVANGSHANDLINGER

   OCD og tvangshandlinger opstår altid på baggrund af en ekstremt presset psyke og et dybt uoverskueligt indre følelsesliv. Følelserne fylder så meget, man har undertrykt dem alt for længe, og man har fuldstændig mistet følelsesmæssig orientering og indre styring.

   Dette er beskrivelsen af en OCD-psyke. Barnet med denne form for lidelse har over en længere periode undertrykt svære følelsesmæssige problematikker eller traumatiske oplevelser.

   Måske har barnet påtaget sig ansvaret for, hvordan far og mor har det. Måske har barnet oplevet sin dybt alkoholiserede far blive kørt væk i en ambulance, døden nær, og følt sig skyldig over ikke at kunne gøre noget.

   Barnet kan også have oplevet sygdom eller dødsfald af en nærtstående morfar og derfor efterfølgende opleve angst for bakterier. Traumer og voldsomme oplevelser, som barnet ikke ved, hvordan det skal forholde sig til psykisk, udløser voldsom angst.

   Man ser meget ofte stærke følelser af skyld og skam bag en OCD-reaktion. Det er derfor ikke OCD’en i sig selv, der er problemet, men alt det, der ligger nedenunder, som gør at barnet udvikler tilstanden.

   HAR DU ET BARN MED SOCIALANGST?

   Dette er angsten for andre mennesker og angsten for at være sammen med andre mennesker.

   Det er angsten for at udtrykke sig, angsten for hvad de andre tænker om én, dvs. angsten for de andres vurdering eller fordømmelse, angsten for at de andre kan se, man har angst, flovhed, skam, en følelse af utilstrækkelighed og uformåen, som bunder i mindreværdsfølelser.

   Fordi børn meget sjældent er bevidste om deres følelser og ikke har udviklet et sprog for følelser, kan det være svært for dem at tale om og give udtryk for.

   De oplever det ofte som et fysisk ubehag, smerter i maven, ondt når de skal være sammen med andre enten i skolen eller i fritiden. Et barn udtrykker ofte angst uden at være i stand til at forklare, hvad angsten handler om.

   Disse følelser ledsages af en ulykkelighed og en ked-af-det-hed. Ved ekstrem socialangst kan børn udvikle det, man kalder selektiv mutisme. Barnet “vælger”, ubevidst at gøre sig stum, ikke at udtrykke sig, at trække sig helt ind i sig selv, når det er sammen med mennesker, det ikke føler sig trygt ved.

   Typisk i børnehaven eller skolen, men også blandt familie og venner. Barnet kan være velfungerende inden for hjemmet og sammen med nærmeste familie, men trækker sig og bliver helt stumt i andre sammenhænge.

   BEHANDLING AF BARN MED ANGST

   Oplever du angst hos dit barn? Man ser, at børn reagerer rigtig hurtigt med tankefeltterapi. Det er fordi, deres psykiske systemer er mere åbne og formbare, end de er hos voksne.

   Derfor kommer langt størstedelen af de børn, der modtager behandling, ud af deres lidelser og svære følelser på ganske kort tid. Man kan arbejde med børn helt ned til tre-fire års alderen.

   Jeg kan hjælpe dit barn! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, symptomer og reaktioner. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers behandling oplever mange et betydeligt fald i symptomer.

   Ring gerne til mig på 40368782, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.

   GENERALISERET ANGST HOS BØRN

   Generaliseret angst hos børn og voksne er det samme. Det er de samme symptomer, der gør sig gældende. Dog kan den voksne i langt højere grad sætte ord på de symptomer og følelser der er i spil. Generaliseret angst er at være angst hele tiden.

   Det er en følelse af stor fysisk uro, ængstelse, bekymrethed, forkerthed, mindreværd, utilstrækkelighed, usikkerhed på sig selv og derfor på andre, frygt for andres vurdering, skam, skyldfølelser, ensomhed, forladthed, fortabthed med mere.

   Alle disse følelser tilsammen udgør angsttilstanden. Da det er følelser, der dannes og lagres i os over en længere periode, er det de færreste, som kender deres tilstand som en angsttilstand. Man har jo ligesom haft det sådan altid.

   Og et barn med angst tænker, at sådan har alle de andre det også, eller sådan er man bare.

   Generaliseret angst opstår pga. en massiv negativ påvirkning over længere tid – typisk i de tidlige år.

   CASESTORIES

   *Se www.energypsych.org/page/23 – et stort studie med 29.000 testpersoner, der peger på en succesrate på 76-90%, over et forløb på tre – fem timer, ift rigtig mange psykiske lidelser og problematikker.

   Både København, Århus og Thy

   Center ved Søerne
   Nørrebrogade 7, 2. tv,
   2200 København N

   Fruens Hus
   Mejlgade 19, 1. sal,
   8000 Århus C

   CVR: 32006728

   Også E-terapi

    KøbenhavnAarhusThy

    Jeg besvarer alle henvendelser indenfor 24 timer. Vær opmærksom på at min svarmail ofte havner i spambakken.

    Info

    Skriv til mig

    *Disclaimer: Tankefeltterapi som beskrevet på denne hjemmeside, har udelukkende til formål at reducere symptomer på angststressdepressioner mm, samt forskellige dagligdags problematikker. Det må ikke betragtes som en erstatning for professionel lægelig eller psykiatrisk hjælp, men kun som et supplement hertil. *Se fakta og forskning


    ØNSKER DU AT
    JEG RINGER DIG OP?

    udfyld venligst nedenstående

     København

     Center ved Søerne Nørrebrogade 7, 2. sal 2200 København N.

     THY

     Trapsandevej 47, Vang
     7700 Thisted

     Info