Angst for angsten

Forventningsangst – angst for angsten
Lider du af angst for angsten?

Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald

Alle med angst kender til angst for angsten – også kaldet forventningsangst. Det er den uro, nervøsitet, anspændthed man oplever forud for en situation, der potentielt kan udløse éns angst. Lider man af social angst, er man nervøs og angst ved tanken om en fest man skal til om en uge, eller en måned; har man præstationsangst er man bange for en forestående tale, man skal holde; har man eksamensskræk er man bange for en eksamen man skal op til. Har man panikangst er man angst for det næste angstanfald, og fordi man ikke ved, hvornår det kommer, er man angst og anspændt stort set altid.

 

Forventningsangst forveksles ofte med generaliseret angst. Men generaliseret angst er ikke det samme som angst for angsten. Forventningsangst knytter sig specifikt og helt konkret til den situation, man er angst for. Denne tilstand kan dog blive konstant, og derved generel. Fordi man herved har angst hele tiden, tror mange at de derfor lider af generaliseret angst.  

Hvad er angst for angsten?

En generel og konstant angst for angst ses oftest i forbindelse med panikangst, netop fordi man aldrig ved hvornår det næste angstanfald kommer. Man går rundt og “venter” på det næste anfald, er bange for at det kommer, og tør ikke bevæge sig nogen steder hen, af angst for at blive overmandet af angsten et uhensigtsmæssigt sted. På denne måde, styrer forventningsangst éns adfærd og udfoldelsesmuligheder, og begrænser én i de ting man gerne vil, lige fra de drømme man ikke tør leve ud til pizzaen man ikke tør hente.

 

 

 

 

 

 

Mange med panikangst oplever at forventningsangsten er det værste ved at have angst, netop fordi denne tilstand fylder mest. Dog også ved andre angstlidelser kan angst for angsten være slem. Ved flyskræk, kan man opleve at man i lang tid op til begynder at blive nervøs for flyveturen. Eller ved tandlægeskræk eller social angst, ligeledes i lang tid forud for situationen man ængstes ved. Angst for angsten kan i sig selv udløse den angst man er bange for, fordi symptomerne forværres.

 

Behandling af forventningsangst

Angsten for angsten ses som en selvstændig del af angstlidelsen. I en behandlingssituation med tankefeltterapi, er det en tilstand der ligesom de andre angstfølelser lader sig behandle, og derfor forsvinder på ganske kort tid.

 

Kontakt mig

Søger du angstbehandling, kan jeg hjælpe dig! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, symptomer og reaktioner. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers angstbehandling oplever mange et drastisk fald i symptomerne. Ring gerne til mig på 40368782, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.