Eksamensangst

Lider du af eksamensangst?

Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald

Eksamensangst er angst for eksamener, eller angst for at “være på”. Det kan være angsten for at holde en tale, tale foran mange mennesker, angst for gruppemøder på éns arbejde, eller bare angsten for andres opmærksomhed. Dybest set handler eksamensangst om angsten for at skulle præstere, angsten for at slå til og angsten for hvad de andre tænker, at blive vurderet. Disse angsttanker ledsages af en række fysiske symptomer. Man sveder, pulsen stiger, man ryster på stemmen, kan måske slet ikke kontrollerer den, og bliver rød i hovedet. De fysiske symptomer, kan gøre at de psykiske følelser, angsttankerne forværres, man bliver endnu mere bange, føler at situationen glider endnu mere ud af hænderne på én, hvilket igen forværre de fysiske reaktioner. Således kan de fysiske og psykiske symptomer forstærke hinanden i en opadgående spiral.

 

Til konkrete eksamenssituationer, er det ofte angsten for at gå blank og angsten for at de andre kan se at man har eksamensangst. Man er bange for at man ikke kan formulere sig, huske det man skal sige, man er bange for at fejle. Denne angst medfører mange andre angsttanker. Man kan blive bange for at hvis man fejler, hvad så med éns videre muligheder for karriere, for de drømme og ønsker man har om én.

 

 

 

 

 

Til møder og ved fremlæggelser, er det angsten for hvad de andre tænker om én, hvis man bliver rød i hoveder eller ryster på stemmen, der ofte fylder mest. Det er tabet af værdighed, flovheden, det ikke at have ”styr på sig selv”. Man vil gerne fremstå med en vis troværdighed og myndighed, hvis man skal dele ud af sin viden foran mange mennesker, og dette billede kompromitteres hvis man har angst.

 

Når eksamensangst fylder hele hverdagen

For mange kan eksamensangst handle om i det hele taget at komme igennem dagen. Hvis man har stærke følelser af mindreværd, føler man tit at man skal præstere for at ”være noget”, for at de andre ikke skal se hvor lille, uduelig og uværdig man føler sig indeni. Dette giver et stort psykisk pres, for man skal hele tiden levere noget. Og man skal levere noget, man ikke er.   Dette giver angst, og påvirker én både privat og arbejdsmæssigt. Det kan også påvirke éns adfærd, man bliver mere styrende og kontrollerende, for der er meget på spil.

Kontakt mig

Lider du af eksamensangst, kan jeg hjælpe dig! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, symptomer og reaktioner. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers angstbehandling oplever mange et drastisk fald i symptomerne. Ring gerne til mig på 40368782, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.