Maya, 16 år
Maya fortæller: “Jeg havde det rigtig dårligt. Skolen var de værste. Det startede til morgensamling hvor jeg begyndte at få angstanfald. Så begyndte jeg at få angstanfald i klassen, når jeg var ud, i biografen etc. Til sidst turde jeg ikke gå nogle steder, og tilbragte timevis med at græde. Vi vidste ikke hvad det var. Først troede min mor det var fordi jeg var syg, og vi var til læge mange gange. Jeg blev tjekket for en masse, men ingen kunne finde ud af hvad det var. Så gik der et år, hvor jeg ventede på at starte i behandling på bønepsykiatrisk. Men det hjalp heller ingenting. Så så min mor et indslag med Elisabeth i TV og så kontaktede vi hende. Efter første session mærkede jeg ikke rigtig noget – synes det var underligt, vidste ikke rigtig hvad jeg skulle føle, og var meget skeptisk. Men så lige pludeselig efter tre gange begyndte det bare at gå helt vildt godt. Jeg oplevede at jeg ikke længere var rædselsslagen hvis læreren spurgte mig om noget i timen, jeg begyndte at række hånden op, kunne sige noget uden at føle mig dum og bange. Det var osse pludselig fedt at gå til fester, i biffen, ud med vennerne. Jeg blev bare rigtig glad. Jeg får ingen angstanfald længere, og har lige været en uge i Paris med klassen, og det var bare super! Havde angst i ca. tre år. Er stadig lidt genert, men osse bare rigtig glad. Jeg har meget mere mod til at gøre de ting jeg har lyst til. Har lyst til at gå i biffen, til fest med vennerne, og osse til at starte HF her efter sommer. Skal faktisk flytte til en helt anden by. Før fandt jeg en masse undskyldninger, for ikke at gøre det jeg egentlig gerne ville, pg angsten. Nu har jeg bare lyst til en hel masse.” Marias mor: ” Vi har fået en helt ny pige! Før plejede hun at sidde og tude over kammeraterne, skolen osv. Nu kan, og vil, hun det hele. Det har bare været det hele værd.” Vil du også have hjælp? Kontakt mig her →