OCD behandling

Lider du af OCD?

Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald

OCD, Obsessive Compulsive Disorder, betegner en angsttilstand af tvangstanker og tvangsadfærd. Man skal vaske hænder hele tiden, lægge blyanterne på bordet i et bestemt mønster, man må ikke træde på mellemrummene mellem fliserne på fortovet eller man skal se sig over skulderen mange gange i bestemte situationer.

Mange har en “checkeadfærd”, der går ud på at man skal checke at døren er låst adskillige gange eller at komfuret er slukket igen og igen. Man kan også være bange for at blive smittet af bakterier eller bange for at man selv smitter andre. Man kan være bange for at spise bestemte madvarer, man kan endda være bange for overhovedet at spise.

Nogle OCD’ere hører stemmer, der dikterer dem hvad de skal gøre. Ofte afstedkommes stemmerne af en voldsom angst. Andre mærker en overvældende skyldfølelse, hvis ikke de udfører deres tvangshandlinger. Man er angst for at komme til at volde nogen skade, være skyld i at andre bliver syge.

Man kan også opleve, at man simpelthen tror at man eksempelvis kørte den fodgænger over, man lige passerede i bil. Og selvom man kigger i bakspejlet og ser fodgængeren, og rationelt godt ved, at man ikke har gjort noget, er angsten og skyldfølelsen der stadigvæk.

Hvordan opstår OCD?

OCD kommer ligesom andre angstlidelser ikke af sig selv. Man udvikler OCD, og det gør man på baggrund af noget. Man ser tit, at folk der rammes af OCD, lider af en voldsom skyld- og skamfølelse. Det kan være, at man meget tidligt har påtaget sig ansvaret for hvordan andre har det (typisk éns forældre). Eller man lider af en dyb angst for at miste. Fælles for mange er, at de har stærke oplevelser af et indre følelsesmæssigt kaos. Der er noget i éns psyke der over vælder én, noget man ikke har styr på, noget der virker voldsomt truende.

Fordi man oplever éns indre, éns følelsesliv, som kaotisk og uoverskueligt, forsøger man at skabe struktur og orden i det ydre, i den virkelighed der er “udenfor” én selv. Man kompenserer så at sige, for den indre uoverskuelighed, ved at skabe struktur og orden i det ydre. Dette er selvfølgelig en illusorisk orden, og struktur, som kun virker indtil næste gang. Det er på den måde at sammenligne med afledelsesmanøvre for psyken.

Behandling af OCD kan også foregå med tankefelt terapi, uanset om der er tale om børn eller voksne. Læs mere om behandlingen her

Kontakt mig

Lider du af OCD, kan jeg hjælpe dig! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, symptomer og reaktioner. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers behandling oplever mange et drastisk fald i symptomerne. Ring gerne til mig på 40368782, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.