Priser for behandling med tankefeltterapi

Find en erfaren tankefeltterapeut!

Med tankefeltterapi kan man kun én ting, nemlig behandle på følelser (symptomer/reaktioner). Dette er det eneste man kan med tankefeltterapi. På den måde er TFT en næsten ubeskrivelig enkel behandlingsform. Læs en bog, eller blot nogle få sider af den, og du kan slå dig ned og praktisere det. Dog ikke nødvendigvis med succes.

 

Skal man praktisere og bruge tankefeltterapi i en professionelt terapeutisk og dybdepsykologisk sammenhæng, er det nødvendigt med et meget dybere, bredere og mere indgående kendskab til psykologi, hvordan psyken er organiseret, hvordan og hvorfor, og hvordan vi følelsesmæssigt fungerer som mennesker. Det er en erfaring man enten kan tilegne sig gennem længere psykoterapeutiske uddannelser, som psykolog, eller ved mange års erfaring.

 

Skal man anvende tankefeltterapi i behandling af komplekse lidelser som angstformer, depressioner, stresstilstande, søvnbesvær eller negative adfærdsmønstre, er det nødvendigt at vide hvordan disse lidelser er bygget op følelsesmæssigt. Dvs. hvilke følelser og symptomer de består af. Alle lidelser, diagnosticerede eller ej, består nemlig a en række forskellige følelser og symptomer, man har i svær grad. Typisk er det tidlige følelsesstrukturer, dvs følelsesmæssige belastninger fra vores fortid, der gør os disponerede for belastningsreaktioner i vores voksne liv.

 

Skal man bruge tankefeltterapi effektivt og succesfuldt, er det nødvendigt både at behandle i fortid og i nutid. I nutiden fordi det er her symptomerne kommer til udtryk, i fortiden fordi det er herfra vores symptomer stammer. Men hele tiden med fokus på den følelsesmæssige bagage, på de følelser vores fortid har præget os med.

Fx lavt selvværd,ensomhed, ulykkelighed som alle er en del af både angst, stress og depressionstilstande. Det er ikke nødvendigt at behandle på den underliggende ydre årsag, men på de følelsesmæssige konsekvenser af denne årsag. Følelsesmæssige konsekvenser er vi i kontakt med, ligger under de umiddelbare symptomer, og er ikke svære at finde.

 

Det tager mange år at erhverve sig den viden og erfaring, det kræver at kunne arbejde dybt med mennesker. Sådan er det, fordi det er en viden og erfaring man end ikke på et psykologi studie erhverver sig, men kun kan opnået gennem igen og igen, ofte i timevis dagligt, sidder og kigger og lytter ind i, et andet menneskes psyke. Hvor trænet denne evne er, afhænger af, hvor dybt man har kigget ind i sin egen psyke. Det er det der afgør hvor dybt man egentlig kan arbejde med et andet menneske.

 

Dygtige tankefeltterapeuter en sjældenhed, og man skal se sig godt for. Der findes dog rigtig mange af dem (tankefeltterapeuter), idet selve teknikken kan læres på et weekendkursus eller, som førnævnt, ved blot at læse en bog. Dette gør dog på ingen måde at man bliver en dygtig terapeut. Som med alt mulig andet kræver det mange års træning, både med klienter og med én selv.

 

Derfor er der stor forskel på priser, og selvom de mest erfarne af os er dyre, kan det ofte betale sig at investere de ekstra penge, fordi man sikrer en langt dybere behandling. Man ser desværre tit, at symptomerne (angsten eller det depressive mm) vender tilbage, hvis man ikke har fået dét der ligger nedenunder, med. Og det kræver meget professionel erfaring og meget uddannelse.