Sissel, 17 år
Hej, jeg hedder Sissel, jeg er 17 år gammel. Jeg lider af sygdommen OCD (Obsessivce compulsive disorder), mere kendt som tvangstanker., Jeg har haft den lidelse fra jeg var en helt lille pige. Nogle af mine tvangstanker er: Hvis jeg slår engang i bordet, bliver jeg nød til at gøre det igen, og det kan blive ved og ved. Jeg er også plaget af, at jeg skal fortælle min mor alt fra min privatliv, som jeg ikke ønsker hun skal vide. Men hvis jeg ikke får fortalt det, føler jeg en samvittighed så slemt at jeg ikke kan holde det ud. Jeg ikke kan spise mad i offentlighed. Min OCD siger, at mine venner/veninder kigger på mig og min mad og tænker dårligt om mig, selvom jeg ved det ikke er rigtigt. Engang var jeg hjemme hos en veninde en uge, og der spiste jeg ikke i 1 uge da de ikke måtte se jeg spiste. Mine tvangstanker påvirker rigtig meget min koncentration. Jeg kan ikke læse en bog, og forstå den samtidig, jeg glemmer nemt ting, kan stå og kigge på en og ikke forstå hvad de mener selvom det de fortæller er normalt og forståeligt. Min koncentration svigter, da tvangshandlingerne/ tvangstankerne dominerer den. Terapien foregår ved at hun “banker” en. Jeg fortæller hende om mine negative tanker, og imens skal jeg slappe af, og vende tilbage i en situation hvor jeg har en trang til f.eks. at slå 2 gange i bordet. Imens slår hun mig 5 sekunder hver gang på kravebenet i højre side, under øjet og under armen. Jeg har nu været til terapi 5 gange hos Elisabeth, og det har hjulpet mig rigtig mange. Stadig er der nogle spor efter tvangstanker, men hvor jeg kan sige til mig selv at det er ikke nødvendigt at gøre det, og så sætter jeg mig ned og “banker” mig selv imens jeg tænker tilbage i en situation. Det hjælper! Jeg er rigtig glad for jeg valgte Elisabeth. Hun er meget forståelig. Vil du også have hjælp? Kontakt mig her →