Sygdomsangst

Lider du af sygdomsangst?

Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald

Behandling af sygdomsangst

Sygdomsangst er noget man får, når en følelsesmæssig belastning bliver alt, alt for stor. Sygdomsangsten slår typisk ud i forbindelse med dødsfald eller længerevarende sygdomsforløb af nærtstående, men selve belastningen finder sted lang tid før. Der er tale om en negativ og massiv langtidspåvirkning, der belaster psyken så meget, at den på et tidspunkt flyder over, bliver så presset, at man får angst. Sygdomsangst hos børn ses ogå ganske hyppigt. Ligeledes kan sygdomsangst udløses i anfald.

Typisk er det negative adfærdsmønstre (overlevelsesstrategier), der lægger et alt for stort pres på éns følelsesliv, så man udvikler sygdomsangst. Et typisk eksempel fra min egen praksis kan være, at man gennem hele livet har taget ansvar for alle andres (familiemedlemmer, far og mor, søskendes) velbefindende. Når man tager ansvar for de andre, står man til rådighed. Dvs. at alle ens handlinger og måde at være tilstede i relationer, ikke bare hjemme men også uden for hjemmet, er rettet imod, hvordan alle de andre har det. Når andre har det godt, har man det selv godt.

Tror man. Med dette adfærdsmønster kan man derfor ikke tillade sig at lytte til ens egne grænser, til at sige fra, man er konstant på arbejde og overarbejde, lytter hele tiden til andre, i stedet for at lytte til sig selv (klassisk antenne-barns problematik). På et eller andet tidspunkt bliver denne adfærd for belastende. Man er på arbejde 24/7, og det er der ingen, der kan holde til i længden. Derfor sker der på et tidspunkt et sammenbrud, og man får angst.

Jeg har sygdomsangst

Hvad er det så, der gør, at man udvikler et angstfremmende adfærdsmønster? Først og fremmest at man på et tidligt tidspunkt har oplevet, at det var nødvendigt for ens egen psykiske overlevelse. Hvis barnet oplever, at far og mor ikke kan passe på sig selv, enten fordi de er alkoholiserede, psykisk syge ekker fraværende, har man oplevet tab eller mistet, kan man blive så angst for, at det sker igen, eller ens skyldfølelse kan være så stor, at barnet beskytter sig mod smerten ved at sørge for, at de andre har godt.

Et andet set up kan være, at man har selvværd placeret i at tage ansvar for de andre. Det kan være en måde at styre éns omgivelser på. Det vil meget ofte være en adfærd, der bygger på kontrol, som selvværdsregulerende.

Behandling

Hvordan behandles sygdomsangst? Sygdomsangst kan med stor succes behandles med tankefeltterapi. Her behandles nemlig både symptomerne på sygdomsangsten og på det, der er selve årsagen. Hele tiden med fokus på de følelser, der skal væk for, at man har det godt.

Hjælp mod sygdomsangst går derfor igennem behandling af de følelser, der gør, at man har udviklet denne angstlidelse. Også når det gælder børn med sygdomsangst.

Kontakt mig

Søger du angstbehandling, kan jeg hjælpe dig! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, symptomer og reaktioner. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers angstbehandling oplever mange et drastisk fald i symptomerne. Ring gerne til mig på 40368782, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.