ELISABETH HØJRIIS AARUP​

Behandling af sygdomsangst

Sygdoms angst

Dyb, enkel og effektiv behandling af angst, depression, stress og negative følelser – på ekstremt kort tid

  • Enkel og nænsom behandling, helt uden bivirkninger *
  • Ekstrem kort behandlingstid, ofte få timer *
  • Mellem 80-90% dokumenteret succesrate *

* Kilde: se www.tapintofreedom.com

Jeg kan hjælpe dig​

Hvad er sygdomsangst?

Sygdomsangst er noget, man får, når en følelsesmæssig belastning bliver alt, alt for stor. Sygdomsangsten slår typisk ud i forbindelse med dødsfald eller længerevarende sygdomsforløb af nærtstående, men selve belastningen finder sted lang tid før. Der er tale om en negativ og massiv langtidspåvirkning, der belaster psyken så meget, at den på et tidspunkt flyder over og bliver så presset, at man får angst. Sygdomsangst hos børn ses også ganske hyppigt. Ligeledes kan sygdomsangst udløses i anfald. Man kan for eksempel have angst for at få kræft, eller angsten kan udløses ved smerter.

​Typisk er det negative adfærdsmønstre (overlevelsesstrategier), der lægger et alt for stort pres på éns følelsesliv, så man udvikler sygdomsangst. Et typisk eksempel fra min egen praksis kan være, at man gennem hele livet har taget ansvar for alle andres (familiemedlemmer, far og mor, søskendes) velbefindende. Når man tager ansvar for de andre, står man til rådighed. Dvs. at alle ens handlinger og måde at være til stede i relationer på, ikke bare hjemme, men også uden for hjemmet, er rettet imod, hvordan alle de andre har det. Når andre har det godt, har man det selv godt. Tror man.

Med dette adfærdsmønster kan man derfor ikke tillade sig at lytte til ens egne grænser og sige fra. Man er konstant på arbejde og overarbejde og lytter hele tiden til andre i stedet for at lytte til sig selv (klassisk antenne-barns problematik). På et eller andet tidspunkt bliver denne adfærd for belastende. Man er på arbejde 24/7, og det er der ingen, der kan holde til i længden. Derfor sker der på et tidspunkt et sammenbrud, og man får angst.

Jeg har sygdomsangst

Hvad er det så, der gør, at man udvikler et angstfremmende adfærdsmønster? Først og fremmest at man på et tidligt tidspunkt har oplevet, at det var nødvendigt for ens egen psykiske overlevelse. Hvis barnet oplever, at far og mor ikke kan passe på sig selv, enten fordi de er alkoholiserede, psykisk syge eller fraværende. Har man oplevet tab eller mistet, kan man blive så angst for, at det sker igen, eller ens skyldfølelse kan være så stor, at barnet beskytter sig mod smerten ved at sørge for, at de andre har det godt. Et andet set up kan være, at man har selvværd placeret i at tage ansvar for de andre. Det kan være en måde at styre éns omgivelser på. Det vil meget ofte være en adfærd, der bygger på kontrol, som selvværdsregulerende.

Behandling af sygdomsangst

Hvordan behandles sygdomsangst? Sygdomsangst kan med stor succes behandles med tankefeltterapi. Her behandles nemlig både symptomerne på sygdomsangsten og på det, der er selve årsagen.

​Hele tiden med fokus på de følelser, der skal væk for, at man har det godt.

Hjælp mod sygdomsangst går derfor igennem behandling af de følelser, der gør, at man har udviklet denne angstlidelse. Også når det gælder børn med sygdomsangst.

Lider du af sygdomsangst?

Tankefeltterapi kan hjælpe dig med sygdomsangst:

  • Ganske kort behandlingstid, ofte få timer *
  • Op mod 90% succesrate *
  • Nænsomt, uden bivirkninger og tilbagefald *

* Kilde: se www.tapintofreedom.com

HVAD KAN JEG HJÆLPE MED?

Kontakt mig for behandling

Søger du angstbehandling, og bor du i nærheden af Aarhus, Aalborg eller København, så kan jeg hjælpe dig! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, reaktioner og symptomer på sygdomsangst. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers behandling oplever mange et betydeligt fald i symptomer. Ring gerne til mig på 40 36 87 82 for at høre nærmere eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.

​​Jeg kan hjælpe dig