ELISABETH HØJRIIS AARUP​

Mission

”Det eneste problem i dit liv, er dit sinds modstand mod livet, sådan som det udfolder sig.”

Forandring gennem nærvær

Mit arbejde hviler på overbevisningen om, at det ikke er nok at tilbyde udvikling. Jeg må selv være i en udviklingssproces. Forandring og heling gør undertiden ondt, men behøver ikke være en kamp.

Når vi tillader os selv at være nærværende med alle vores følelser, sker der en naturlig udvidelse, som når en blomst folder sig ud. Når vi møder os selv, i vores følelser, får vi en oplevelse af, hvem vi i virkeligheden er — vores grundlæggende værd, vores kreativitet og vores enestående væsen.

At søge ind i følelserne i stedet for væk fra dem

At handle er ikke det samme som at reagere. At reagere er at gentage et gammelt mønster — at agere, er det, vi gør i de sjældne øjeblikke, hvor vores sind er stille og vores bevidsthed klar. Det er her, vi får geniale tanker, ser ubegrænsede muligheder og er i stand til at udrette mirakler.

Det meste af tiden forsøger vi at undslippe vores følelser — gennem underholdning, arbejde, stimulanser, nye oplevelser og meget andet. Men vores modstand er netop det, der fastholder negative følelser. At standse op og mærke sig selv. At turde møde fortrængte og smertefulde følelser og gennem mildhed forvandle sig er af særlig betydning i mit arbejde med mennesker.​