Panikangst

Lider du af panikangst?

Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald

Panikangst er at have en hjerne, der læser, at der er fare på færde. Angsten er irrationel (som alle angstlidelser og angsttilstande), for panikangsten kommer i situationer, hvor der ikke er nogen umiddelbar trussel.

Man er ikke livstruet, situationen er ikke bogstaveligt farligt. Men man får alligevel panikangst. Det gør man meget ofte af én af følgende tre årsager: en længere periode med vedvarende stress, en overbelastet psyke (for mange ubearbejdede ting i bagagen) eller grænseproblematikker, svært ved at sige fra. Tit er det en kombination af alle tre. Psyken er simpelthen overbelastet.

Symptomer på panikangst

Panikangst er en voldsom fysisk reaktion, der opstår uden forudgående varsel. De fysiske symptomer indebærer stærkt forhøjet puls, svedeture, rysten på hele kroppen, smerter i brystet. Nogle oplever svimmelhed, uvirkelighedsfølelser, kvalme og ubehag i maven. Disse fysiske symptomer ledsages af en række psykiske følelser, typisk meget stærk angst, rædsel for det, der sker i ens krop og en stærk angst for tab af kontrol.

Derudover opleves ofte en dødsangst, fordi man umiddelbart forbinder symptomerne med et hjerteanfald eller lignende, og fordi de fysiske symptomer opleves som voldsomme og fuldstændig ukontrollerbare. Det er derfor ikke ualmindeligt, at mange, der bliver ramt af panikangst, bliver kørt på skadestuen – nogle op til mange gange, netop fordi angsten for det, der sker med én, og angsten for, at man fejler noget alvorligt, er stor.

Årsager til panikangst

Ved stress ses tit, at man over en længere periode, har gjort (arbejdet) alt for meget, med alt for få ressourser. Hos mange handler det om, at man har en dybereliggende frygt for ikke at gøre det godt nok. På den måde kan éns arbejde altid blive bedre, og man bliver derfor aldrig rigtig færdig. Man gør alt for meget, bruger energi, man ikke har og føler sig sjældent god nok.

Det resulterer i en overbelastet psyke – og det er netop én af de ting, der kan fremkalde panikangst. En overbelastet psyke kan også skyldes for mange ubearbejdede ting i ens fortid. Følelser og situationer, man for længst har fortrængt, har lagt låg på, fordi man ikke har haft kræfter eller viden til at håndtere dem. Det kan være dødsfald, en belastet fortid, måske omsorgssvigt, traumer m.m.

På et tidspunkt er der ikke plads til mere, og så “flyder psyken over” med panikangst, og man få anfald. Har man grænseproblemer, har man svært ved at sige nej og sige fra. Man føler ofte, at det er ens ansvar, hvordan de andre (familie, arbejde, venner, dem man umiddelbart er i selskab med) har det. Man har svært ved at sige nej, både til ekstra arbejdsopgaver og til folk, der behandler én dårligt. Man står for meget til rådighed og lider ofte af “pleaser”-syndromet.

Behandling af panikangst er ofte de ramtes højeste ønske, og her kan tankefeltterapi være en mulighed.

Kontakt mig

Lider du af panikangst, kan jeg hjælpe dig! Med tankefeltterapi kan man naturligt og målrettet behandle på alle lidelser, følelser, symptomer og reaktioner. Virkning indtræder med det samme. Efter kun få timers angstbehandling oplever mange et drastisk fald i symptomerne. Ring gerne til mig på 40368782, for at høre nærmere, eller for at booke en tid. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, eller skrive direkte på min mail tft@elisabethaarup.dk. Alle henvendelser bliver besvaret inden for 24 timer.